Publicerad: 2021-03-26

Har du erfarenhet av att vara chef och är duktig på att leda personal? Vill du ha ett betydelsefullt arbete som gör spelmarknaden trygg och säker? Då kanske du vill bli vår nya enhetschef?

Vi är en expertmyndighet i Strängnäs med stort och viktigt uppdrag och vi vill ha din hjälp att göra Spelinspektionen ännu bättre.

Det här får du jobba med hos oss

Den Operativa avdelningen består av tre enheter och ansvarar för licensgivning och tillsyn av spelmarknaden. Vi söker nu en enhetschef till den enhet som arbetar inom områdena kommersiellt onlinespel, vadhållning och matchfixning. I dagsläget har enheten ca 12 medarbetare.

Du rapporterar till avdelningschefen och har tillsammans med övriga enhetschefer ett helhetsansvar för verksamheten inom den operativa avdelningen. Utifrån en tydlig arbetsgivarroll har du personal, resultat- och uppföljningsansvar inom din enhet och leder det operativa arbetet. Du ansvarar också för att verksamheten bedrivs rättssäkert, effektivt och med hög kvalitet.

Omregleringen av spelmarknaden ställer fortsatt stora krav på att kunna ställa om verksamheten efter behov. Inom avdelningen kommer det finnas behov av ett fortsatt intensivt utvecklings- och förändringsarbete och som enhetschef har du en viktig roll för att arbetet ska nå framgång.

Verksamheten på enheten är juridiskt komplex och innefattar svåra bedömningar med möjlighet för myndigheten att besluta om mycket ingripande sanktioner mot spelmarknadens aktörer. Internationella kontakter förekommer eftersom flertalet aktörer inom enhetens ansvarsområde är baserade utomlands.

Din bakgrund och kompetens

Vi söker dig som har minst 2 års chefserfarenhet från offentlig förvaltning där du har jobbat med att leda personal samt med budget, planering och uppföljning av verksamheten. Du har en jur.kand. eller juristexamen och erfarenhet av att arbeta med juridiska metoder och frågeställningar. Det är meriterande med erfarenhet av att leda verksamhet i förändring och från tillsynsverksamhet.

Som person är du mål- och resultatorienterad med stark drivkraft och med myndighetens uppdrag i fokus. Du är strukturerad och noggrann, med gott omdöme och hög integritet. Som chef är du tydlig och coachande i din roll för att på bästa sätt skapa förutsättningar för medarbetarna att känna sig engagerade och delaktiga och på så sätt driva den dagliga verksamheten mot uppsatta mål. Du har en bra kommunikativ förmåga med goda kunskaper i svenska och engelska. Det är viktigt att du är samverkansinriktad och tycker om att arbeta tillsammans med andra eftersom du har många kontaktytor, både internt och externt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Spelinspektionen

5 miljoner svenskar spelar om pengar och 200 000 spelar så gott som varje dag. Spelinspektionen har därför ett viktigt uppdrag att säkerställa att den svenska spelmarknaden är laglig, tillförlitlig och säker. Vi kontrollerar att de spelbolag vi gett licens tar ansvar för spelarna och spelen de erbjuder. Vi ger bara licens till de spelbolag som lever upp till kraven och vi arbetar för att spelbolag utan licens ska hålla sig borta från den svenska spelmarknaden.

Vi erbjuder dig möjlighet till ett stimulerande och varierande jobb, med engagerade kollegor och bra förmåner, som t.ex. friskvård och flexibel arbetstid. Spelinspektionen är en växande myndighet med i nuläget ca 70 medarbetare. Vi jobbar i trevliga lokaler i Strängnäs med bra pendlingsmöjligheter. Till exempel når du oss med tåg från Stockholm på 45 minuter.

Praktisk information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Tester kan förekomma i urvalet. Spelinspektionen eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Frågor om tjänsten besvaras av avdelningschefen Patrik Gustavsson, 0152-650 185. Fackliga kontaktpersoner är Marcus Aronsson (Saco), 0152-650 162 och Eva-Britt Öberg (ST), 0152-650 148.

Ansök senast 14 april

Skicka din ansökan med personligt brev och CV, till registrator@spelinspektionen.se. Märk ansökan med Dnr 21Si599. Skicka in din ansökan senast den 14 april 2021.