Kvalificerad jurist

Publicerad: 2019-07-26

Den 1 januari 2019 infördes ett licenssystem och en spelmarknad i konkurrens i Sverige. Vill du vara en del av Sveriges nya spelmyndighet och arbeta med tillstånd och tillsyn avseende en marknad under stor förändring? Då har vi arbetsuppgifterna för dig. Vi söker en kvalificerad jurist till myndigheten.

Vi sitter i moderna och trevliga lokaler med fem minuters promenad till Strängnäs nya Resecentrum. Med tåg tar det knappt 50 minuter till Stockholm och 18 minuter till Eskilstuna.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara placerad på myndighetens operativa avdelning, men du kommer också att arbeta vid rättssekretariatet med domstolsprocesser vid behov. Vid operativa avdelningen kommer du att vara placerad på den enhet som ansvarar för frågor gällande spelansvar, penningtvätt och illegalt spel. Enheten arbetar liksom övriga enheter på operativa avdelningen med tillsyn, men ger också stöd åt övriga enheter inom nämnda områden. Som medarbetare på operativa avdelningen och rättssekretariatet kommer du att få arbeta med olika juridiska frågeställningar. Lagstiftningen är ny, vilket innebär att praxis ofta saknas. Även rutiner och processer behöver tas fram och du kommer ha stor möjlighet att påverka utformningen av myndighetens verksamhet. Rättssekretariatet företräder myndigheten i domstol och du kommer att föredra domstolsyttranden för rättssekretariatets chef, chefsjuristen eller annan behörig beslutsfattare på rättssekretariatet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juris kandidatexamen eller juristexamen och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom staten. Erfarenhet av arbete vid förvaltningsdomstol och förvaltningsmyndighet är meriterande. Du ska utrycka dig väl i tal och skrift.

Som person är du engagerad och driven och öppen för förändringar. Du har stark integritet och trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Spelinspektionen eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Frågor om tjänsten besvaras av chefen för den operativa avdelningen Patrik Gustavsson, 0152-650 185 och chefjuristen Johan Röhr, 0152-650 158. Fackliga representanter på Spelinspektionen är Frida Lindholm (SACO), 0152-650 108 och Eva-Britt Öberg (ST), 0152-650 148.

Ansök senast 16 augusti

Är du intresserad av att arbeta inom en myndighet i förändring? Skicka då din ansökan med personligt brev, CV, referenser och löneanspråk till registrator@spelinspektionen.se.

Märk ansökan med 19Si2070.

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 16 augusti 2019.