Publicerad: 2020-07-13

Spelinspektionen är en statlig myndighet under Finansdepartementet och finns i Strängnäs. Vår uppgift är bland annat att verka för att spelmarknaden i Sverige bedrivs på ett lagligt och säkert sätt.

Den 1 januari 2019 infördes ett licenssystem och en spelmarknad i konkurrens i Sverige. Vill du vara en del av Sveriges nya spelmyndighet och en del i arbetet med den fortsatta utvecklingen av Spelinspektionen? Vi söker nu två handläggare till vårt arbete mot matchfixning.

Vi sitter i moderna och trevliga lokaler med fem minuters promenad till Strängnäs nya Resecentrum. Med tåg tar det knappt 50 minuter till Stockholm och 18 minuter till Eskilstuna.

En central del i den nya spelregleringen är arbetet mot matchfixning och spelfusk. Med anledning av detta har bland annat ett särskilt råd mot matchfixning inrättas vid Spelinspektionen för att motverka matchfixning.  

Tjänsterna är placerade på den enhet vid den Operativa avdelningen som ansvarar för tillståndsgivningen och tillsynen av kommersiellt onlinespel och vadhållning (Enhet 1). I myndighetens arbete mot matchfixning har du som främsta uppgift att utifrån myndighetens övergripande inriktning på matchfixningsområdet hantera och samordna olika frågor som har till syfte att motverka matchfixning. I arbetet ingår bland annat att på olika sätt vara delaktig i att koordinera arbetet inom matchfixningsrådet inklusive leda möten i rådet, samverka med andra myndigheter och organisationer, delta i internationella samarbeten samt utbilda och informera i dessa frågor. Eftersom regelverket och Spelinspektionens arbete mot matchfixning i sin nuvarande form är relativt nytt kommer du ha stora möjligheter att påverka utvecklingen inom detta viktiga område. Du kommer också att ges möjlighet att tillsammans med dina kollegor på enheten lösa andra arbetsuppgifter inom enhetens och avdelningens övriga ansvarsområde.

Vi söker dig med akademisk examen inom juridik, samhällsvetenskap eller annat område som Spelinspektionen bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande med erfarenhet från arbete på statlig myndighet, departement eller domstol. Det är även meriterande om du har arbetat med frågor som har koppling till motverkande av matchfixning eller annan motsvarande eller liknande verksamhet på myndighet, idrottsförbund eller spelbolag. Det kan också vara meriterande om du tidigare har arbetat med samordnande verksamhet med externa inslag.

Arbetet ställer höga krav på kommunikativ förmåga, förmåga att skapa goda relationer internt och externt mellan aktörer med delvis olika uppdrag, samt att se åtaganden och arbetsuppgifter ur olika perspektiv. Du har ett problemlösande angreppssätt, är kreativ, drivande och tar egna initiativ. Du tycker om att stundtals arbeta i ett högt tempo samt har hög integritet. Du har mycket god samarbetsförmåga internt och externt. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Resor i tjänsten förekommer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och på din förmåga att kunna bidra till en god arbetsmiljö på enheten och avdelningen. Spelinspektionen eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

En av tjänsterna är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning och den andra tjänsten är ett vikariat på ca tolv månader med möjlighet till förlängning.

Frågor om tjänsterna besvaras av enhetschefen Nicklas Hjertonsson, 0152-650 182. Fackliga kontaktpersoner är Sara Näselius (SACO) sara.naselius@spelinspektionen.se och Eva-Britt Öberg (ST) eva-britt.oberg@spelinspektionen.se.

Är du intresserad av att arbeta inom en utvecklande verksamhet? Skicka då din ansökan med personligt brev, CV, referenser och löneanspråk till registrator@spelinspektionen.se. Märk ansökan med Dnr. 20Si1883. Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 12 augusti 2020. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna annons.