Publicerad: 2021-07-07

Är du jurist och duktig på att lösa problem tillsammans med andra? Vill du ha ett betydelsefullt arbete som gör spelmarknaden trygg och säker? Då kanske du vill bli en av våra nya utredande jurister?

Vi är en expertmyndighet i Strängnäs med ett stort och viktigt uppdrag och vi vill ha din hjälp att göra Spelinspektionen ännu bättre.

Det här får du jobba med hos oss

Du kommer att vara placerad på den Operativa avdelningens Enhet 1 som ansvarar för licensgivning och tillsyn när det gäller kommersiellt onlinespel och vadhållning, samt för arbetet mot matchfixning. Arbetsuppgifterna innebär att utreda och bedöma inkomna licensansökningar, sätta upp förslag till beslut som du sedan föredrar, planera och genomföra tillsynsaktiviteter mot de aktörer som har fått licens och därefter skriva förslag till beslut. Du kommer att vara med och skapa praxis på området och du kommer genom dina kunskaper och erfarenheter bidra till att stärka den juridiska kompetensen hos oss. Du utgår i ditt arbete från lagar och föreskrifter för att på ett objektivt sätt göra bedömningar. Processande i domstol inom enhetens ansvarsområde kan förekomma. Internationella kontakter förekommer eftersom flertalet aktörer inom enhetens ansvarsområde är hemmahörande utomlands. Resor i tjänsten, såväl inrikes som utrikes, kan förekomma beroende på hur förhållandena i vår omvärld utvecklas.

Din bakgrund och kompetens

Vi söker dig som har en jur. kand. eller juristexamen. Du har minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på statlig myndighet och kan handlägga ärenden med hög kvalitet, både ensam och tillsammans med andra. Det är meriterande om du har erfarenhet från tillsynsverksamhet. Även notariemeritering eller erfarenhet av föredragningar och processande i domstol är meriterande.

Som person är du drivande, initiativrik och prestigelös. Du behöver vara noggrann och strukturerad och ha ett analytiskt förhållningssätt. Du ska ha en mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska, och även ha en goda kunskaper i engelska. Det är viktigt att du trivs med att växla mellan att arbeta självständigt och i grupp, samt har lätt för och tycker om att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att bidra till en god och trevlig arbetsmiljö.

Om Spelinspektionen

5 miljoner svenskar spelar om pengar och 200 000 spelar så gott som varje dag. Spelinspektionen har därför ett viktigt uppdrag att säkerställa att den svenska spelmarknaden är laglig, tillförlitlig och säker. Vi kontrollerar att de spelbolag vi gett licens tar ansvar för spelarna och spelen de erbjuder. Vi ger bara licens till de spelbolag som lever upp till kraven och vi arbetar för att spelbolag utan svensk spellicens inte ska kunna verka på den svenska spelmarknaden.

Vi erbjuder dig möjlighet till ett stimulerande och varierande jobb, med engagerade kollegor och bra förmåner, som t.ex. friskvård och flexibel arbetstid. Spelinspektionen är en växande myndighet med i nuläget cirka 70 medarbetare. Vi jobbar i trevliga lokaler i Strängnäs med bra pendlingsmöjligheter. Till exempel når du oss med tåg från Stockholm på 45 minuter.

Praktisk information

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning.

Spelinspektionen eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Frågor om tjänsterna besvaras av avdelningschefen Patrik Gustavsson 0152-650 185. Fackliga kontaktpersoner är Marcus Aronsson (SACO), 0152-650 162 och Eva-Britt Öberg (ST), 0152-650 148.

Ansök senast 17 augusti

Skicka din ansökan med personligt brev och CV, till registrator@spelinspektionen.se. Märk ansökan med Dnr 21Si1453. Skicka in din ansökan senast den 17 augusti 2021.