Flera utredande jurister

Publicerad: 2019-04-05

Den 1 januari 2019 ifördes ett licenssystem och en spelmarknad i konkurrens i Sverige. Vill du vara en del av Sveriges nya spelmyndighet och en del i arbetet med den fortsatta utvecklingen av Spelinspektionen? Vi söker utredande jurister.

Vi sitter i moderna och trevliga lokaler med fem minuters promenad till Strängnäs nya Resecentrum. Med tåg tar det knappt 50 minuter till Stockholm och 18 minuter till Eskilstuna.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara placerad på den Operativa avdelningen som har ansvar för licensgivning och tillsynen av den svenska spelmarknaden. På den Operativa avdelningen finns tre enheter med olika ansvarområden. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i att utreda och bedöma inkomna licensansökningar, sätta upp förslag till beslut, planera och utföra tillsyn över de aktörer som har fått licens. Du kommer att vara med och skapa praxis på området och din tjänst kommer att stärka den juridiska kompetensen på avdelningen. Som utredande jurist ska du vara gränssnittet mellan juridiken och sakverksamheten med ett riskbaserat förhållningssätt. Du utgår i ditt arbete från lagar och föreskrifter för att på ett objektivt sätt göra bedömningar. Ditt sätt att arbeta ska präglas av tydlighet, trovärdighet, integritet, effektivitet och god service samt utgå från den statliga värdegrunden. Internationella kontakter kan komma att förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen inom juridik. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med riskbedömningar och erfarenhet av att ha arbetat med tillståndsgivning, tillsyn eller utredningsarbete inom statlig verksamhet.

Personliga egenskaper

Som person är du drivande, initiativrik, strukturerad och har ett analytiskt förhållningssätt. Du ska ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Det är viktigt att du trivs med att växla mellan att arbeta självständigt och i grupp samt har lätt för att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Spelinspektionen eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Frågor om tjänsten besvaras av avdelningschefen för den Operativa avdelningen Patrik Gustavsson, 0152-650 185. Fackliga kontaktpersoner är Frida Lindholm (SACO) 0152-650 108 och Eva-Britt Öberg (ST), 0152-650148.

Ansök senast 29 april

Är du intresserad av att arbeta inom en utvecklande verksamhet? Skicka då din ansökan med personligt brev, CV, referenser och löneanspråk till registrator@spekinspektionen.se Märk ansökan med Dnr 19Si894.

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 29 april 2019. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.