Publicerad: 2018-08-23

Anders Sims, kommunikationschef på Lotteriinspektionen

Inför den stundande omregleringen av den svenska spelmarknaden har Lotteriinspektionen rekryterat ny kommunikationschef, Anders Sims som börjar 1 september.

- Bland många kompetenta sökande valde vi Anders då han har bred erfarenhet av kommunikationsområdet. Dessutom har han de personliga egenskaper som krävs för att vara med och leda en organisation i förändring, säger Lotteriinspektionens generaldirektör Camilla Rosenberg.

Anders är journalist i grunden men har de senaste tio åren varit verksam i spelbranschen. Närmast kommer han från rollen som kommunikationsdirektör hos spelbolaget Paf med huvudkontor på Åland.

- Ansvarsfullt spelande har under många år varit centralt i mitt arbete. Att nu få ta nästa steg och från myndighetshåll verka för en sund och säker spelmarknad känns både roligt och meningsfullt. Tack vare den nya spellagstiftningen, som träder i kraft den 1 januari 2019, har vi mycket goda förutsättningar att forma en spelmarknad med mindre risker för konsumenterna, säger Anders.

Anders Sims tillträder tjänsten den 1 september 2018.

För mer information vänligen kontakta:
Generaldirektör Camilla Rosenberg
camilla.rosenberg@lotteriinspektionen.se
Telefon: 0765-330 187