Publicerad: 2015-06-16

Från 1 juli 2015 ska de spelanordnare som har tillstånd i Sverige till så kallat *EMV-lotteri ha Lotteriinspektionens logotype på webbplatsens startsida.

Från och med den 1 juli 2015 ska de spelanordnare som har tillstånd i Sverige till så kallat *EMV-lotteri ha Lotteriinspektionens logotype på webbplatsens startsida. Genom att klicka på logotypen ska man sedan länkas till Lotteriinspektionens webbplats.

Lotteriinspektionen har tagit fram tre olika alternativ av den logotype som ska användas, aktörerna får själva avgöra vilken som fungerar bäst på webbplatsen. Vald logotype får inte förvanskas på något sätt och inte vara i mindre format än 130 pixlar bred. Placering får anpassas till webbplatsen men logotypen ska vara väl synligt och får inte placeras tillsammans med andra logotyper.

Även andra spelaktörer med tillstånd i Sverige kan använda logotypen som en kvalitetsstämpel på att spelet är tillståndsgivet och kontrollerat av Lotteriinspektionen, den ska då användas enligt ovan angivna riktlinjer. Lotteriinspektionen hoppas att detta nya krav ska göra det tydligt för spelarna vilken myndighet det är som har tillsyn över spelet.

Läs även allmänna råd till föreskrifterna, klicka här!

*EMV-lotteri (lotterier som arrangeras via internet, radio och TV eller telefon).

Spara ner alla logotyperna i EPS-format, zip-fil, klicka här!

Logotype i med färg

Logotype med svart bakgrund

Logotype i svart-vitt