Alla licenshavare som har svensk licens där de erbjuder onlinespel ska ha logotyper för spelansvar väl synliga i ett låst fält överst (även vid scroll) på sina webbplatser, mobilapplikationer och liknande.

Logotyper för spelansvar

Logotyper för spelansvar ska länka till:

Spelpaus, spelare ska ha möjlighet att stänga av sig från spel både hos licenshavaren och i Spelpaus.se

Spelgränser, spelare ska ges möjlighet att sätta gränser i tid och pengar.

Självtest, licenshavare ska erbjuda självtest för att spelare ska kunna bedöma sitt spelbeteende.

Logotyperna för spelansvar ska även finnas vid spel på värdeautomater på andra platser än på ett kasino. De ska då vara placerade väl synliga i ett låst fält på värdeautomaternas skärmar.

För licenshavare, logotyper för spelansvar 

Logotyperna består av vit platta, svart ram, symbol och text. Då varje logotype består av en hel bild kan den tillgänglighetsanpassas genom att byta ut ordbilderna (Spelpaus, Spelgränser, Självtest) mot ren text och ska då vara i typsnitt Verdana och se ut som förlagan. Logotyperna får även anpassas i storlek under förutsättning att de fortfarande är tydliga. Det är inte möjligt att få undantag från något av dessa krav.

Logotyper för spelansvar finns att ladda ner här! Zip-fil, EPS och SVG-format.

Mer information om spelansvar finns i 14 kapitlet i spellagen (2018:1138) och 11 kapitlet i spelförordningen (2018:1475) samt Lotteriinspektionens föreskrifter och allmänna råd (LIFS 2018:2) om spelansvar.