Publicerad: 2021-06-30

Det är inte tillåtet att erbjuda vadhållning på påföljder för regelbrott i samband med match, tävling eller turnering.

Den 9 april 2021 informerade Polar Limited Spelinspektionen om att bolaget hade erbjudit vadhållning på påföljder för regelbrott, bland annat straffsparkar och gula eller röda kort, i samband med VM-kvalmatchen mellan Sverige och Georgien den 25 mars 2021. Polar Limited uppgav att vadhållningen av misstag hade erbjudits till svenska kunder. Samtliga spel blev annullerade av Polar Limited och insatserna betalades tillbaka till spelarna.

Polar Limited uppger att man den 1 januari 2021 blockerat möjligheten för svenska kunder att spela på regelbrott under matcher. Ett mänskligt misstag har i detta fall gjort att vadhållning ändå kunde erbjudas. Polar Limited har efter det inträffade stärkt sina rutiner för att förhindra liknande situationer i framtiden och ser allvarligt på det inträffade. Inget talar för att överträdelsen beror på en systematisk brist hos bolaget. Dessa omständigheter talar enligt Spelinspektionen i förmildrande riktning. Spelinspektionen anser att överträdelsen som Polar Limited har gjort sig skyldig till inte ska bedömas som allvarlig, men inte heller som ringa eller ursäktlig.

Spelinspektionen bedömer att en anmärkning är ett tillräckligt ingripande. Anmärkningen ska i det aktuella fallet inte förenas med en sanktionsavgift.

Polar Limited erbjuder spel på webbplatsen coolbet.com

Beslut om anmärkning för Polar Limited