Publicerad: 2022-02-07

Den 7 februari startar Spelinspektionen en bred rikstäckande kampanj på temat Spel behöver regler. Att spela om pengar kan vara riskfyllt, men genom att välja ett spelbolag med svensk licens gör du ditt spelande säkrare. Spelinspektionens logotyp visar att myndigheten har tillsyn över spelet.

Kampanjen innehåller filmer med budskap som ska få mottagarna att både förstå och känna att det kan vara problematiskt att spela hos bolag utan svensk licens. Den som förmedlar budskapet i filmerna är TV-profilen Anders Lundin.

Kampanjen består även av tre korta filmer som kommer att visas i sociala medier på temat Spel behöver regler. Filmerna visar på ett humoristiskt sätt typiska situationer när vi spelar sällskapsspel och hittar på egna regler för att vinna. Nej, vi kräver inte licens för sällskapsspel och att fuska i dessa kanske inte är så farligt. Men vid spel om pengar är det viktigt att spelbolagen följer reglerna. Spelinspektionen kontrollerar och har tillsyn över spelbolag med svensk licens.

De tre korta filmerna länkar till en längre informationsfilm på spelinspektionen.se där det finns mer information om fördelarna med att välja spelbolag som har en svensk licens vid spel om pengar.

– Syftet är att informera allmänheten om att det finns ett val att göra, det mellan spelbolag som har svensk licens och spelbolag som inte har det. Målet är att allmänheten ska få ökad kunskap om fördelarna med att välja ett spelbolag med svensk licens, säger Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef på Spelinspektionen.

Filmerna och mer information hittar du här.