Publicerad: 2022-10-13

Enligt en artikel i Dagens juridik som baseras på undersökningsföretaget Universeums ranking över de mest attraktiva arbetsgivarna inom juristbranschen kommer Spelinspektionen på en hedrande 45:e plats. Vi frågar några av juristerna som arbetar hos oss vad de tycker och vad som gör att Spelinspektionen kvalar in på listan över drömarbetsplatser.

Hanna Abrahamsson, avdelningschef Rättssekretariatet:

- Det finns mycket som gör Spelinspektionen till en drömarbetsplats för en jurist. Framförallt att man får jobba med komplex juridik nästan hela tiden. Det handlar om att tolka och tillämpa en ny lagstiftning, som dessutom fortsätter att förändras, med allt vad det innebär. Myndigheten har stora befogenheter och våra beslut får stor inverkan på spelbranschen. Vi ger licenser, utövar tillsyn och skriver föreskrifter som måste följas. Det är ett svårt, ansvarsfullt och roligt uppdrag som kräver en stor portion av ödmjukhet och integritet. Dessutom sitter vi i fantastiskt fina lokaler, med egna rum och möjlighet till 2 timmars friskvård i veckan som kan utövas i myndighetens gym med utsikt över Strängnäs.

Rebecka Vacha, utredande jurist, Operativa avdelningen enhet 1:

- Spelinspektionen är en ung myndighet, om än med rötter i en äldre, och det gör att myndigheten fortfarande håller på att utvecklas till det den ska bli. Därför finns möjligheter att vara med och bidra till den utvecklingen och hjälpa till att forma hur arbetsplatsen ska vara. Arbetet rör spännande och samhällsviktiga rättsområden och arbetsuppgifterna för en jurist är flera, såsom utredningsarbete i tillsynsärenden som bedrivs tillsammans med bransch- och sakkunniga medarbetare, beslutsskrivande och föredragningar inför chefer, generaldirektören och styrelse samt möjligheter att driva processer i domstol för Spelinspektionens räkning. I och med omregleringen 2019, är vi även med och påverkar i vilken riktning spelbranschen ska utvecklas och det känns framför allt viktigt ur samhällssynpunkt och är dessutom ett väldigt roligt arbete att utföra. Myndigheten och arbetsplatsen som sådan är liten och trivsam, flexibel vad gäller arbetstider och jag tycker det finns en mycket god balans mellan arbete och fritid.

Läs artikeln här (länk).

Just nu har vi lediga juristjobb, sök gärna om du är intresserad (länk).