Publicerad: 2022-03-30

Arbetet med att uppdatera Spelpaus.se pågår för fullt och beräknas vara klar i slutet av maj. Självavstängningsregistret Spelpaus.se som funnits i tre år har i dag 73 000 avstängda spelare och antalet ökar hela tiden.

Syftet med uppdateringen är bland annat att göra Spelpaus.se mer användarvänligt. Information och vägledning om hur man kan få hjälp vid spelproblem blir tydligare på den nya spelpauswebben. En annan nyhet, som många efterfrågat, är möjligheten att kunna förlänga en pågående avstängning.

Spelar man för mycket och för mer pengar än man har råd med är det viktigt att enkelt och snabbt kunna bryta det mönstret och ta en paus från spelandet. Via Spelpaus.se stänger man av sig från allt spel som kräver registrering hos spelbolag med svensk licens. Spelpaus.se löser inte ett spelberoende. En spelpaus kan innebära att man får tid att reflektera över sina spelvanor och möjlighet att förändra dem till det bättre eller välja att inte spela igen.

De som redan är registrerade i Spelpaus.se påverkas inte av arbetet med den nya webben. Det blir heller inga större förändringar för licenshavarna. De kommer fortsättningsvis kontrollera mot Spelpaus.se på samma sätt som i dag och använda sig av samma tekniska lösning som tidigare. Licenshavare kommer i god tid få nödvändig information.