Publicerad: 2022-05-31

Den 31 maj lanserades en uppdaterad version av självavstängningsregistret Spelpaus.se. Syftet med uppdateringen är bland annat att göra Spelpaus.se mer användarvänligt. Information och vägledning om hur man kan få hjälp vid spelproblem är tydligare på den nya spelpauswebben. En annan nyhet och som många efterfrågat, är möjligheten att kunna förlänga en pågående avstängning.

Spelpaus.se är en tjänst där man kan stänga av sig själv från allt spel som kräver registrering hos spelbolag som har licens att bedriva spel om pengar i Sverige. Spelpaus.se har funnits i drygt tre år och är en viktig del av Spelinspektionens arbete med spelansvar. Antalet som väljer att stänga av sig från spel har hela tiden ökat och uppgår nu till över 75 000 personer.

- Spelar man för mycket och för mer pengar än man har råd med är det viktigt att enkelt och snabbt kunna bryta det mönstret och ta en paus från spelandet. Spelpaus.se löser inte ett spelberoende, men kan innebära att man får tid att reflektera över sina spelvanor och möjlighet att förändra dem till det bättre eller välja att inte spela igen, säger Camilla Rosenberg, generaldirektör på Spelinspektionen.

De som redan är registrerade i Spelpaus.se påverkas inte av uppdateringen. Licenshavare kommer fortsättningsvis kontrollera mot Spelpaus.se på samma sätt som tidigare och använda sig av samma tekniska lösning.

Spelpaus.se >>