Vi vill göra Spelpaus.se känt

Du kanske har sett vår informationskampanj för Spelpaus.se? Den syns just nu på flera platser på nätet. Vi gör den här satsningen för att vi tror att ökad kunskap om tjänsten ger ett bättre skydd för svenska konsumenter. Vår senaste undersökning visar att drygt hälften av alla spelare känner till Spelpaus.se och 70 procent av de som spelar online, vilket är bra, men vi vill att det ska vara fler. Många fler.

Den som tappar kontrollen över sitt spelande, eller av annat skäl vill undvika spel, ska veta att det finns ett bra verktyg hos Spelinspektionen.

Att stänga av sig från spel på Spelpaus.se betyder att man blockerar sig från allt spel om pengar som kräver registrering och har licens i Sverige. Många har använt tjänsten sedan den lanserades i januari 2019. Just nu är cirka 58.000 personer avstängda från spel genom Spelpaus.se.

Stäng av dig från spel på Spelpaus.se

Behöver du en paus?

Det finns flera tecken som kan tyda på att du har problem med ditt spelande. Det kan till exempel vara att du har svårt att sluta tänka på spel, att ditt spelande fått ekonomiska konsekvenser eller att du känner ångest och nedstämdhet när du spelat.

Läs mer om olika tecken att vara uppmärksam på

Mer hjälp finns

Att stänga av dig från Spelpaus.se är ett bra första steg för att återfå kontrollen över ditt spelande. Men ibland behövs mer hjälp. Du kan alltid kontakta din kommun eller sjukvården i din region. Du kan även ta hjälp av stodlinjen.se, eller vända dig till stöd- och självhjälpsgrupper där du får träffa andra med spelproblem, till exempel genom Spelberoendes Riksförbund eller Spelberoendegruppen.

Ha koll på de här ikonerna om du spelar

Spellagen präglas av ett starkt konsumentskydd. Bland annat ska spelbolag som har svensk spellicens ha ikoner för spelansvar på samtliga webbsidor där spel erbjuds.

Läs mer om spelansvarsikonerna